בישראל יש כמה ארגונים שמפיקים מפגשים של נטוורקינג עסקי. המפגשים הללו מיועדים לעצמאיים, פרילנסרים ובעלי עסקים קטנים ועובדים בדרך כלל בפורמט די זהה. אז אם אתם מתלבטים איך תוכלו להצטרף לקבוצה כזאת, הכנו עבורכם רשימת של קבוצות נטוורקינג מובילות בארץ.
בעשור האחרון שומעים יותר מתמיד על קבוצות נטוורקינג לעסקים שעוזרות לבעלי עסקים קטנים ועצמאיים להרחיב את הפעילות העסקית שלהם, ליצור שיתופי פעולה עסקיים חדשים ולמשוך לקוחות שלא היו מגיעים אליהם בדרך אחרת.
איפה אפשר לעשות נטוורקינג עסקי?
יש בישראל היום מעל 200 קבוצות נטוורקינג לעסקים פעילות שמתחלקות בין כמה ארגונים שונים שמפעילים את המפגשים הללו, לרוב בפורמט די זהה, עם התאמות ושינויים קלים בין כל ארגון אחד לאחר.
ארגונים מובילים בישראל מפגשים של נטוורקינג לעסקים:
- ארגון BNI – הארגון הגדול ביותר בעולם ובישראל מציע מעל 80 קבוצות הפעילות בארץ מהצפון ועד הדרום. רוב הקבוצות נפגשות במפגשים פרונטליים, חלק מהן רק באון ליין וחלק בחרו על שבוע ככה ושבוע ככה. הארגון מאפשר הרשמה לשנה או שנתיים מראש למי שנמצאים מתאימים לאחר בדיקת וועדת קבלה ויש לעמוד בדרישות שונות של הארגון כדי להבטיח להיות פעילים בקבוצה בכלל ובמפגשים בפרט.
- עסקים עושים עסקים (BizMakeBiz) – הארגון השני בגודלו בארץ שמציע מפגשים דומים לפורמט של הארגון הקודם אך עם אפשרות צבירת קרדיטים\בונוסים במקרים של יצירת פעילות עסקית לחברים בקבוצה. הארגון פעיל בפריסה ארצית ומונה קרוב לחמישים קבוצות נטוורקינג.
- ארגון IBC – הארגון השלישי בגודלו שממוקד בעיקר בין חדרה לגדרה. המפגשים הם מדי שבוע לחברים הקבועים ובדרך כלל נערכים לסירוגין בין מפגש פרונטלי ומפגש בזום. הארגון מונה כיום כ- 30 קבוצות נטוורקינג שונות.
- מפגשי נטוורקינג ויין – מפגשים יותר קלילים ופחות מחייבים שנערכים כמעט מדי יום בכל רחבי הארץ. לעתים המפגשים הם עבור בעלי מקצוע מנישה ספציפית או תחום עיסוק כלשהו (בניין, פרסום, אופנה וכו') ולעתים בפורמט הרגיל יותר. התשלום הוא לפי כל מפגש.
הארגונים הללו מובילים את התחום אך יש מפגשים עסקיים בפורמטים נוספים או על בסיס חד פעמי וללא התחייבות כמו המפגשים של מעגלים באזור חיפה והקריות, מפגשים של ספיד נטוורקינג (כמו ספיד דייטינג), מפגשים של נישות סגורות יותר וכן הלאה.
איך מתנהל מפגש נטוורקינג עסקי?
חשוב להבין שכל ארגון מעט שונה מהאחר ולעתים יש מפגשים באון ליין ולא באופן פרונטלי אך הפורמט די זהה ברוב המקרים ומחולק ל-4 שלבים:
- הצגה עצמית – הנוכחים יכולים להציג את עצמם במשך 30-60 שניות.
- מינגלינג – זמן בו ניתן לעשות מינגלינג עסקי על כוס יין או קפה ומאפה.
- הרצאה\מצגת – חלק מהקבוצות מאפשרות הרצאה עסקית משתנה וחלק נותנות 10 דקות במה לאחד החברים להציג את עצמו בהרחבה.
- מידע ופרגונים – שאר הזמן הוא למטרות מידע על הארגון ואפשרות הצטרפות אליו וגם על פעולות עסקיות שהתקיימו בין חברי הקבוצה.
כמובן שבכל המפגשים יש במה רחבה יותר להצגת אורחים פעם ראשונה במפגש ולכן תמיד מומלץ לנסות ולהגיע למפגשים הללו גם כאורחים ולנסות ולפתח את העסק שלכם.
המאמר נכתב בשיתוף נטוורקר – קהילת נטוורקינג לעסקים אשר מציגה קבוצות נטוורקינג בהרצליה והסביבה, טיפים וכלים לבעלי עסקים שרוצים להצליח בעסק.