התלמידים בישראל נהנים מביטוח שמכסה אותם בכל ימות השנה ובכל שעות היממה. הביטוח נקרא ביטוח תאונות אישיות לתלמיד והוא מכסה את התלמידים בישראל מפני פגיעות שאינן מכוסות על ידי ביטוח לאומי. לא רבים יודעים זאת אבל הביטוח תקף בכל מקום ולאו דווקא בשטח המוסד החינוכי בו לומד הילד.
תלמידי ישראל מבוטחים בביטוח תאונות אישיות לתלמיד בכל מקום, בכל יום ובכל שעה. הביטוח נועד להעניק כיסוי ביטוחי לכל תלמיד בישראל למקרים בהם אין כיסוי של ביטוח לאומי, כלומר הוא לא כולל תאונות עובדה או פגיעה מפעולות איבה וכדומה.
עבור מי קיים ביטוח תאונות תלמידים?
ביטוח תאונות אישיות לתלמיד נועד כמובן עבור התלמידים. כל ילד מגיל 3 עד 5 אשר לומד בגן ילדים, כל תלמיד מכיתה א עד כיתה י"ב וגם תלמידים שהגיעו לגיל 18 אך סיימו את לימודיהם בסוף כיתה י"א. לשר החינוך יש את הזכות לזכות בביטוח הזה גם תלמידים שטרם השלימו את תכנית הלימודים של כיתה י"ב, עד ליום בו ישלימו זאת.
מי משלם עבור ביטוח תאונות תלמידים?
את הביטוח מפעילה הרשות המקומית בה נמצא המוסד הלימודי בו לומד התלמיד. התשלום עבור הביטוח נגבה מההורים במסגרת תשלומי ההורים בתחילת שנת הלימודים בד"כ, על פי הסכום שנקבע על ידי ועדת החינוך של הכנסת מדי שנה. הסכום רלוונטי לאותה השנה בלבד. הסכום כיום הוא בערך 50 ₪ לשנה.
איך יודעים מה כולל ביטוח תאונות אישיות לתלמיד?
ביטוח תאונות תלמידים הוא ביטוח קיבוצי וחובה ליידע את ההורים על כך מראש (על פי הנחיות הממונה על הביטוח במשרד האוצר). כל המידע על הזכויות הביטוחיות שכלולות במסגרת הביטוח מרוכזות בעותק עדכני שיוצא בנושא זה מדי שנה.
הרשות המקומית אחראית לאסוף מספיק עותקים של הביטוח לפי מספר התלמידים שיש בה. את העותקים הללו היא מעבירה לכל מוסדות החינוך שיש בה וכל מוסד חייב לתת עותק להורים בעת התשלום עבור הביטוח, עד 30 יום מתחילת שנת הלימודים.
מה עושים במידה ותלמיד מגיע לחדר מיון?
הפעלת הביטוח איננה מיועדת למקרים של ילד שנשרט בבית הספר או ילד שנקע קרסול במשחק כדורגל. ההתייחסות היא למקרים חמורים יותר שיש בהם הוצאות כספיות ופגיעה של ממש בתלמיד.
במקרים בהם התלמיד מגיע לחדר מיון עקב תאונה או פגיעה שהתרחשה בשטח המוסד החינוכי בזמן שהתלמיד שוהה בו, ההורים זכאים לקבל החזר כספי עבור הטיפולים, הבדיקות והצילומים שיעבור התלמיד. ההורים צריכים לגשת לשם כך למוסד החינוכי בו לומד הילד, לקבל אישור על התאונה שהתרחשה ולהביא את המסמכים לקופת החולים שלהם כדי לקבל מסמך התחייבות עבור בית החולים. כדאי במקרים של פגיעה רצינית לפנות לשירותי עורך דין נזיקין כדי לקבל יעוץ וליווי משפטי בהתנהלות מול המוסדות השונים.
כאשר הפגיעה בתלמיד איננה קשורה ישירות לבית הספר וכאן חשוב לשוב ולהדגיש שהכיסוי נוגע לכל מקום ולכל זמן, אפילו בעת שהייה של התלמיד בחופשה או בטיול בחו"ל, על ההורים לרכז את כל המסמכים הרלוונטיים ולהגיש אותם לקופת החולים שלהם.
המאמר נכתב בשיתוף עם משרד Lawexpert עורך דין נזיקין בגליל אשר מלווה נפגעים מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הפנסיה והביטוח הפרטיות. אם אתם מחפשים עורך דין נזיקין בכרמיאל או עורך דין נזיקין בקרית שמונה – Lawexpert הוא הכתובת!