בשנים האחרונות, אנו נחשפים ליותר ויותר טכנולוגיות פיננסיות (פינטק – FinTech) אשר מטרתן להתחרות ראש בראש בשיטת הפיננסיות המסורתיות. ב – 1 עד 14 למרץ 2021, יתקיים אקתון הפינטק הבינלאומי אשר יתמקד בתחומי הבנקאות הפתוחה, התשלומים, חיסכון, חדשנות פיננסית, ושילוב יותר אנשים ואוכלוסיות במהפכת הפינטק העולמית.
יצאנו לבדוק ביחד עם ניר קוריס, מיוזמי אקתון הפינטק הבינלאומי, מהן ההזדמנויות הגדולות שעומדות בפני תעשיית הפינטק בשנת 2021
מהן ההזדמנויות הגדולות שעומדות בפני תעשיית הפינטק בשנת 2021?
על פי ניר קוריס, מיוזמי אקתון הפינטק הבינלאומי, משבר הקורונה אשר כפה על כל אחד מאיתנו עקרונות של ריחוק חברתי, האיץ בצורה משמעותית את תעשיית הפינטק (FinTech).
כיום, ניתן לראות הרבה יותר חברות טכנולוגיות אשר מעניקות פתרונות טכנולוגיים חדשניים שעד לפני כמה שנים נחשבו למדע בדיוני. לדוגמא, אם בעבר על כל פעולה בנקאית, היינו נדרשים להגיע לסניף הבנק הקרוב אלינו, היום כל התהליך מתבצע בצורה דיגיטלית וללא חתימה על ניירת. דוגמא בולטת נוספת היא שוק התיירות אשר ביצע מהפך של ממש, אם בעבר הזמנת טיסה לחופשה המשפחתית בקיץ התבצעה דרך סוכן הנסיעות – היום, כל התהליך מתבצע בצורה עצמאית דרך האינטרנט.
על פי קוריס, ניתן לדמות את תעשיית הפינטק (FinTech) לסירות מרוץ שלא מתעכבות בגלל צוות גדול מידי, רגולציות ונהלים פנימיים.
אקתון הפינטק הבינלאומי
אין ספק שתחום הפינטק עוד רחוק ממימוש של מלוא הפוטנציאל שגלום בו. עדיין יש כל כך הרבה מה לעשות בכל הקשור בהתנהלות עם כסף, תשלומים, חיסכון, השקעות, ניהול נכסים, פיננסים ועוד. אקתון הפינטק הבינלאומי אשר יתקיים ב – 1 עד 14 למרץ 2021 ישלב חברות פינטק (FinTech), בנקים, גופי תשלומים ופיננסים מכל העולם, יזמים ומשקיעים בתחום כדי לענות על האתגרים וההזדמנויות הגלובליות בתחום הפינטק.
כיום, רק 15% מהעסקאות ברחבי העולם מתבצעות באמצעות מסחר אלקטרוני, אך המגמה היא שבעשור הקרוב היחס התהפך ו – 85% מהעסקאות יבוצעו באמצעים טכנולוגיים ו – 15% בכסף מזומן.
לסיכום, אין ספק ששנת 2021 מגלמת בתוכה את הפוטנציאל האדיר של חברות הפינטק, לפרוץ גבולות ולהמציא מחדש את התחומים הפיננסים אשר ישפיעו על כל אחד מאיתנו.